1ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;
Το φυσικό αέριο είναι ένα μείγμα από 90% μεθάνιο και υδρογονανθράκων το οποίο προέρχεται κυρίως από υπόγεια κοιτάσματα. Είναι πολύ "καθαρό" όταν καίγεται και η χρήση του πλέον είναι ευρέως και διαδεδομένη και στην οικιακή χρήση.
2ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CNG;
Το CNG είναι συμπιεσμένο φυσικό αέριο το οποίο αποθηκεύεται σε δεξαμενές υπό μεγάλη πίεση και η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη στα μεταφορικά μέσα (φορτηγά , λεωφορεία , Ι.Χ.).
3ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΙΤ CNG ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑ;
Τα περισσότερα οχήματα μπορούν να μετατραπούν σε CNG . Σημαντικό είναι όμως η εγκατάσταση να γίνεται μόνο από αδειοδοτημένο προσωπικό και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας καθότι το CNG βρίσκεται υπό πάρα πολύ μεγάλη πίεση (200-220 bar[O1] ).
4ΧΑΝΕΙ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ CNG;
Η πιθανή πτώση απόδοσης σε ορισμένα αυτοκίνητα μπορεί να φτάσει max 8%, βάσει δικών μας μετρήσεων.
5ΠΟΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ;
Η αυτονομία εξαρτάται από τις δεξαμενές πού έχουμε τοποθετήσει.
6ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;
Υπάρχει ειδική βαλβίδα ανεφοδιασμού η όποια τοποθετείται κατά προτίμηση στον χώρο που βρίσκεται κ αυτή της βενζίνης όταν αυτό μας επιτρέπεται λόγο χώρου διαφορετικά τοποθετείται στον χώρο του μηχανοστάσιου.
7ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟ CNG;
Κάθε 15,000χλμ πρέπει να γίνεται service αλλαγή των φίλτρων κ επιμελής έλεγχος όλης της εγκατάστασης καθότι μιλάμε για αέρια καύσιμα υπό μεγάλη πίεση.
8ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο του αέρα έτσι δεν εγκλωβίζεται όπως το υγραέριο σε κλειστούς χώρους.

Οι δεξαμενές είναι εφοδιασμένες με ειδική βαλβίδα η οποία ανακουφίζει την πίεση όταν αυτή υπερβεί τη προκαθορισμένη τιμή που ορίζεται βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας 110R.