Η εταιρεία Lovato ιδρύθηκε στη Βιτσέντζα το 1958 από το καινοτόμο πνεύμα του Ottorino Lovato. Η εταιρεία Officine Lovato, όπως ονομάστηκε, αναπτύχθηκε από την αρχή ως κέντρο καινοτομίας και πειραματισμού.

Η διαφοροποίηση του παρελθόντος με το παρόν έγινε λίγο αργότερα με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του πρώτου συστήματος Multivalve για υγραέριο (LPG), το οποίο ενημερώνεται διαρκώς και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.

Η δημιουργία μιας τεχνολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς συνεχίστηκε μέχρι σήμερα με το γιο και την κόρη του Ottorino, Riccardo και Rosanna, οι οποίοι, μετά το θάνατό του πατέρα τους, συνέχισαν την παράδοση με καινοτομία και πάθος.

Η Officine Lovato το 2007 άλλαξε το όνομά της σε Lovato Gas, καθιστώντας την μια πολύ ευέλικτη εταιρεία, ικανή να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς και στις τεχνολογικές προκλήσεις.

Η Lovato Gas, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που παρουσιάζει η συνεχής εξέλιξη των κινητήρων και των νέων περιβαλλοντικών απαιτήσεων, είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ένα πλήρες φάσμα συστημάτων και εξαρτημάτων για τη μετατροπή αερίου οχημάτων, τόσο LPG όσο και CNG, σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς για τις ρυπογόνες εκπομπές.

Περισσότερα από 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που εξοπλίζονται στον κόσμο με συστήματα Lovato Gas αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη της επιτυχίας ενός προϊόντος που χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και εύκολη εγκατάσταση.

Το 2008 η Lovato Gas αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο με την ένταξη της στον όμιλο Landi Renzo.