Η χρήση φυσικού αερίου δεν είναι κάτι νέο , χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο ως εναλλακτικό καύσιμο.
Στις μέρες μας κυκλοφορούν 15,2 εκατομμύρια οχήματα εκ των οποίων 1,6 εκ στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε το CNG στις αρχές του 90’ από τα περίπου 800 πράσινα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα 110 απορριμματοφόρα οχήματα.

Από το 2010 το πρατήριο της Ανθούσας είναι ανοιχτό για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και επαγγελματικών οχημάτων. Υπάρχουν ακόμη άλλα 3 πρατήρια στην Αθήνα , ένα στο Ήλιον , ένα επί της Λεωφ. Κηφισίας και ένα στην Νέα Φιλαδέλφεια επί της Εθνικής Οδού.
Το φυσικό αέριο είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων αποτελούμενο κυρίως από μεθάνιο. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και διαφεύγει εύκολα από κλειστούς χώρους.

Η αποθήκευση του γίνεται σε δεξαμενές πού πληρούν αυστηρές προδιαγραφές 110R υπό πίεση 200-200 bar. Το σχήμα των δεξαμενών είναι αυτό της μπουκάλας και καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Το CNG μετριέται σε κιλά (Kg) και όχι σε λίτρα (lt). Ειδικότερα: 1(Kg) CNG ενεργειακά ισοδυναμεί με 1,5 (lt) βενζίνης, 1,3(lt) diesel και 2(lt) υγραερίου κίνησης (LPG).
Στην AUTOGAS TUNNING θα βρειτε ολες τις λυσεις για να κινηθειτε οικονομικα και παντα με την μεγιστη ασφαλεια!
Διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες άδειες για χρήση αέριων καυσίμων καθώς και την ανάλογη τεχνογνωσία για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των οχημάτων σας.
Η οικονομία πού μας εξασφαλίζει η κίνηση με φυσικό αέριο (CNG) είναι πάρα πολύ μεγάλη και πιο συγκεκριμένα : Η τιμή του φυσικού αερίου είναι 60% χαμηλότερη της βενζίνης , 35% από εκείνη του diesel και 25% έναντι του υγραερίου κίνησης.

Εάν λάβουμε υπόψη και την ενεργειακή απόδοση του κάθε καυσίμου η οικονομία σε σχέση με την βενζίνη είναι 70% και 50% με το υγραέριο κίνησης.

Μεγάλο είναι και το κέρδος για το περιβάλλον έχοντας 75% λιγότερους υδρογονάνθρακες και 53% λιγότερα NOX σε σχέση με την καύση της βενζίνης.
Το φυσικό αέριο δεν αφήνει κατάλοιπα κατά την καύση του, δεν διαβρώνει τα μέρη του κινητήρα προσφέροντας μακροζωία και αξιοπιστία.