Τρεις συμβουλές για να διατηρήσεις τα λάστιχα του αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση

2,9 ευρώ/100 χλμ. με φυσικό αέριο κίνησης!
02/11/2016
Επενδύστε στο ΙΧ σας με φυσικό αέριο
21/11/2016
2,9 ευρώ/100 χλμ. με φυσικό αέριο κίνησης!
02/11/2016
Επενδύστε στο ΙΧ σας με φυσικό αέριο
21/11/2016
Προβολή όλων

Τρεις συμβουλές για να διατηρήσεις τα λάστιχα του αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση

Aν η μηχανή είναι η καρδιά του αυτοκινήτου, τότε τα λάστιχα είναι σίγουρα το μυαλό, αφού χωρίς αυτά ο αγαπημένος σου φίλος δεν θα μπορούσε να πάει και πολύ μακριά. Η αλλαγή των ελαστικών δεν μπορεί να προταθεί σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν τη φθορά των ελαστικών και συνεπώς την ανάγκη αλλαγής τους.

Δεν μπορούμε να σου πούμε, λοιπόν, πότε θα χρειαστεί να επιδιορθώσεις ή να αλλάξεις τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου. Αυτό, όμως, που μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά είναι ότι υπάρχουν εύκολοι τρόποι για επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής τους και να αποφύγεις τα περιττά έξοδα. Ζητήσαμε από τα αξιολογημένα συνεργεία του Douleutaras.gr να μοιραστούν μαζί μας τις συμβουλές τους ώστε να διατηρήσεις τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου σου σε άριστη κατάσταση, για όσο περισσότερο γίνεται!

Για ελαστικά αυτοκινήτου σε άριστη κατάσταση…

1. Τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών

Στο βιβλίο του κατασκευαστή μπορείς να δεις ποια είναι η ενδεδειγμένη πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σου. Είναι φυσικό η τιμής της πίεσης να διαφέρει από το μπροστινό στο πίσω λάστιχο και φυσικά τα ελαστικά να «χάνουν αέρα» με το πέρασμα του χρόνου. Μην παραλείπεις να ελέγχεις τακτικά τα επίπεδα της πίεσης, ειδικά πριν από μεγάλες διαδρομές.

Το προτεινόμενο διάστημα ελέγχου του επιπέδου της πίεσης είναι μεταξύ δύο εβδομάδων και ενός μήνα, ανάλογα με τις αποστάσεις, που διανύεις αλλά και άλλους παράγοντες επιρροής. Θα πρέπει να γνωρίζεις, επίσης, ότι η προτεινόμενη πίεση είναι υψηλότερη από τη συνηθισμένη, σε περίπτωση, που το όχημα είναι υπερφορτωμένο ή πρόκειται να ταξιδέψει μεγάλη απόσταση.

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών, εκτός του ότι θα διατηρήσει τα λάστιχα σου σε άριστη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βελτιώνει τις συνθήκες οδήγησης, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και μεγαλύτερη οδηγική ασφάλεια.

2. Ζυγοστάθμιση

Άλλαξες λάστιχα αυτοκινήτου και έκτοτε νιώθεις έναν περίεργο κραδασμό κάθε φορά που πιάνεις μία συγκεκριμένη ταχύτητα; Αν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι θετική, τότε οι τροχοί στο όχημα σου χρειάζονται ζυγοστάθμιση. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη μετά από κάθε επισκευή ή αλλαγή στα ελαστικά του αυτοκινήτου. Θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια.

Μέσω της ζυγοστάθμισης επιτυγχάνεται η σωστή ισορρόπηση του τροχού, έτσι ώστε να εκτελείται ακριβής κυκλική κίνηση, καθώς περιστρέφεται μαζί με τον άξονα. Η διαδικασία αυτή είναι απολύτως απαραίτητη. Αν την αποφύγεις, αφενός η οδήγηση του αυτοκινήτου σου θα γίνει πολύ άβολη και αφετέρου τα λάστιχα θα φθείρονται χωρίς λόγο.

3. Φύλαξη

Βρήκες σετ ελαστικών σε τιμή ευκαιρίας, δεν θέλεις να αλλάξεις ακόμη το ήδη υπάρχον αλλά δεν θέλεις και να φθαρεί καθήμενο; Έχει πολύ μικρή σημασία το πώς θα τοποθετήσεις τα ελαστικά. Αν θα είναι όρθια, καθιστά ή αν θα τα «φορέσεις» σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο, που δεν κινείται. Το βασικότερο σημείο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι εκτεθειμένα τα λάστιχα στο φως του ηλίου.

Οι ιδανικές συνθήκες για τη φύλαξη των ελαστικών είναι το κρέμασμα τους σε κάποιο δωμάτιο με θερμοκρασία 10-15 βαθμών. Επειδή, όμως, αυτό είναι πιθανότατα αρκετά δύσκολο, αρκεί να τα τοποθετήσεις σε κάποιο υπόγειο, μακριά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Προστάτευσε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου και απόλαυσε ευχάριστες και κυρίως ασφαλείς διαδρομές!

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.