Γιατί η τιμή του υγραερίου κίνησης είναι ακριβή στη Θεσσαλονίκη;

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα
23/05/2017
Πρατήρια φυσικού αερίου για αυτοκίνητα της Fisikon
10/07/2017
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα
23/05/2017
Πρατήρια φυσικού αερίου για αυτοκίνητα της Fisikon
10/07/2017
Προβολή όλων

Γιατί η τιμή του υγραερίου κίνησης είναι ακριβή στη Θεσσαλονίκη;

Αναγνώστης του myportal.gr έστειλε mail διαμαρτυρίας για την τιμή του υγραερίου κίνησης στη Θεσσαλονίκη το οποίο και δημοσιεύσε το συγκεκριμένο site:

«Αγαπητοί κύριοι,

Χθες το μεσημέρι ξεκίνησα για την Ξάνθη για μια κοινωνική εκδήλωση. Ενόψει του ταξιδιού μου, γέμισα το ρεζερβουάρ με υγραέριο κίνησης το οποίο πλήρωσα 0,780 Ευρώ το λίτρα από ένα από τα φθηνότερα πρατήρια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα το πρωί κατά την επιστροφή μου ξαναέβαλα υγράεριο από πρατήριο δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης, με 0,660 Ευρώ το λίτρο. Δηλαδή 12 λεπτά διαφορά στο λίτρο, η οποία αν μη τι άλλο είναι τεράστια για το υγραέριο. Σε ένα ρεζερβουάρ περίπου 40 λίτρων, όπως είναι τα περισσότερα για το υγραέριο που έχουν τοποθετηθεί, σημαίνει μια διαφορά της τάξης των 5 ευρώ ανά γέμισμα! Σε εμάς που είμαστε από τους πρώτους που βάλαμε υγραέριο είναι γνωστό ότι η τιμή του στη Θεσσαλονίκη είναι από τις ακριβότερες. Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει;»

Σημείωση Μyportal.gr: Θα περίμενε κανείς στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας χωρίς δυσκολίες μεταφορών και μετακινήσεων που ανεβάζουν τα κόστη και με έναν υψηλό ανταγωνισμό, η τιμή του υγραερίου να είναι από τις φθηνότερες στη χώρα. Αντίθετα σε σχέση με αρκετούς γειτονικούς νομούς υπάρχει μια ικανή διαφορά, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του fuelprices, του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Δείτε ας πούμε το οξύμωρο. Οι μέσες τιμές στη χώρα, σύμφωνα με την παραπάνω πηγή είναι 1,503 στην απλή αμόλυβδη, 1.257 στο diesel και 0,795 στο υγραέριο. Στο νομό Θεσσαλονίκης οι τιμές σε αμόλυβδη και diesel είναι, όπως θα περίμενε κάνεις, φθηνότερες και συγκεκριμένα 1,473 και 1.223 αντίστοιχα ενώ στο υγραέριο, είναι –έστω και ελάχιστα- ακριβότερη, 0,797.

Την ίδια ώρα στην Ημαθία η μέση τιμή είναι 0.753, στο Κιλκίς 0,781, στην Ξάνθη 0,685 και στην Πέλλα 0,759.

Τον Φεβρουάριο του 2015 είχε διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για την τιμή του υγραερίου κίνησης στο νομό Θεσσαλονίκης. Θα ήταν σημαντικό να μάθουμε τα αποτελέσματά της…

Πηγή: myportal.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.