Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Volkswagen: Νέος 1.000άρης κινητήρας τούρμπο φυσικού αερίου
02/05/2017
Γιατί η τιμή του υγραερίου κίνησης είναι ακριβή στη Θεσσαλονίκη;
19/06/2017
Volkswagen: Νέος 1.000άρης κινητήρας τούρμπο φυσικού αερίου
02/05/2017
Γιατί η τιμή του υγραερίου κίνησης είναι ακριβή στη Θεσσαλονίκη;
19/06/2017
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε ο πρώτος σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο πρώτος σταθμός συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Promethan στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε το 2017 ως «τη χρονιά φυσικού αερίου για το νομό της Θεσσαλονίκης», τονίζοντας ότι «αποτελεί μεγάλη στρατηγική προτεραιότητα για τη χώρα η επέκταση της χρήσης φυσικού αερίου».

Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) είναι ένα ορυκτό καύσιμο, που προκύπτει από τη συμπίεση του φυσικού αερίου σε λιγότερο του 1% του αρχικού του όγκου, καθιστώντας εφικτή την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων σε μικρό χώρο (κυλινδρικές φιάλες) και την ασφαλή μεταφορά του σε απομακρυσμένους από το δίκτυο φυσικού αερίου πελάτες.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε συμπιεσμένο φυσικό αέριο σε καταναλωτές που βρίσκονται εκτός δικτύου. Απευθυνόμαστε σε βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές, ενώ μπορούμε να καλύψουμε και τις ενεργειακές ανάγκες οικισμών που είναι απομακρυσμένοι από το δίκτυο», τόνισε ο εμπορικός διευθυντής της Promethan, Γιώργος Λούκος.

«Το φυσικό αέριο θα φτάσει όχι μόνο σε οικισμούς αλλά και σε παραγωγικές μονάδες. Η ενέργεια είναι ένα κοινό αγαθό και πρέπει να ωφεληθούν όλοι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαστούμε ώστε να βάλουμε σε κοινό δρόμο την εργασία, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Για σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη επένδυση έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, καθώς η περιοχή του είναι η πρώτη που θα ωφεληθεί από τη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού. «Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, ώστε μέχρι τα τέλη του 2017 η περιοχή μας να υποδεχτεί το φυσικό αέριο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαγκαδά.

«Είναι μία σημαντική επένδυση και τη χαιρετίζουμε. Προκύπτει ωφέλεια ακόμη και για τους αγρότες, που θα μπορούν να προμηθευτούν ενέργεια με φθηνό τρόπο», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Καράογλου.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας.

Πηγή: dailythess.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.